Split

Godišnji susret misionara Crkve u Hrvata


U organizaciji Papinskih misijskih djela i Splitsko-makarske nadbiskupije, od 29. lipnja do 3. srpnja u Splitu će se održati 31. godišnji susret misionara Crkve u Hrvata.

Misionari pristigli iz 12 zemalja (Ruande, Tanzanije, Ugande, Perua, Zambije, Ekvadora, DR Kongo, Haitija, Islanda, Ukrajine, Benina i Salomonskih Otoka) tom će prigodom međusobno podijeliti iskustva, radosti i poteškoće u služenju potrebitim ljudima, ali i posvjedočiti vjernicima Splitsko-makarske nadbiskupije svoje posvećenje za misijsku djelatnost Crkve.

Program započinje u subotu, 29. lipnja okupljanjem u samostanu Službenica Milosrđa na Kamenu. Te subote, euharistijsko slavlje u konkatedrali Sv. Petra u Splitu u 19 sati predvoditi će predsjednik Vijeća HBK za misije krčki biskup mons. Ivica Petanjak.

Program će se nastaviti u nedjelju prijepodne, 30. lipnja, sa slavljima svetih misa u župama Grada Splita i okolice, koje će predvoditi i na kojima će svjedočiti misionari. Poslijepodne misionari će posjetiti prasvetište Gospe od Otoka u Solinu, a navečer u 19 sati, slavit će svetu misu i sudjelovati u Nightfeveru na Sveučilišnom kampusu.

U ponedjeljak, 1. srpnja nakon radnoga dana, posjetiti će Vepric i slaviti misu u svetištu Majke Božje Lurdske u 18 sati. Poslije je predviđen susret s ministrantima i mladima.

Sljedećeg dana u utorak, 2. srpnja predviđen je posjet marijanskom svetištu u Sinju u sklopu kojeg će se održati i susret s Franjevačkom mladeži Framom. Misa u Sinju je u 19 sati.

Susret misionara i misionarki, kako javlja missio.ba, završava u srijedu 3. srpnja svetom misom u samostanskoj kapelici Službenica Milosrđa na Kamenu.

KT