"Ja BiH...5 dana Zagreba u Sarajevu 2019."


Već desetu godinu zaredom Udruga za promicanje kulture i umjetnosti "JA BIH…" iz Zagreba organizira festival "Ja BiH...5 dana Zagreba u Sarajevu 2019."

Suorganizator su HKD Napredak Središnja Uprava Sarajevo te  Napretkov Kulturni centar iz Zagreba, a uz potporu i podršku Grada Zagreba i gradonačelnika Milana Bandića te Kantona Sarajevo.

Festival će se održati od 10. do 14. lipnja na nekoliko različitih lokacija u Sarajevu, a donosi izložbu staklenih skulptura Ivice Propadala u Galeriji ALU u Sarajevu, novije igrane filmove u Kinu Meeting Point, filmsku projekciju osobama s oštećenjem sluha i vida, kazališnu predstavu za mlade i književno- poetsko večer u Centru za kulturu i mlade Jelićeva ulicu,  koncerte, i gastro event s gostima u Muzičkom paviljonu AT Mejdana.

"Nadamo se da ćemo i ove godine pogoditi za svačiji ukus po nešto sa našim programima i da će se ovakav vid druženja i prijateljstva dva grada nastaviti, uz učešće naših cijenjenih prijatelja umjetnika", stoji u najavi organizatora koji se raduju što će ljudi ponovno biti pet dana povezani prijateljskim umjetničkim vezama i što ćemo zajedno uživati u novim programima koje nam donose umjetnici iz Republike Hrvatske.

KT