Sarajevo

Najava: Promocija monografije „HKD Napredak 1990. – 2015. „


U prigodi obilježavanja 25. obljetnice obnove, HKD „Napredak“ će u utorak, 5. lipnja u 18 sati u Napretkovu klubu „Lira“ upriličiti predstavljanje monografije „HKD Napredak 1990. – 2015.“.

Riječ je o kapitalnom djelu koje o djelovanju Društva kroz četvrt stoljeća govori na 564 stranice velikog formata. Zapravo, obim monografije je očekivan, budući obuhvaća mnoga polja djelovanja, od izdavaštva i medijskih projekata, preko izložbi i tribina, pa do stipendiranja učenika i studenata te humanitarnog rada, osobito u vrijeme rata.

  Ova knjiga otkriva kako je Napredak organizirao 7 482 kulturna događaja – 942 u Sarajevu i 6 540 manifestacija u podružnicama koje djeluju diljem Bosne i Hercegovine, Hrvatske te u drugim europskim zemljama. Posebnu pozornost zaslužuju oni dijelovi monografije koji govore o djelovanju Društva u prvim godinama nakon obnove. Predgovor za Napretkovu monografiju napisao je vrhbosanski nadbiskup Vinko kard. Puljić.

     Promotori na sarajevskoj promociji su: akademik Miloš Trifković, ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Mirvad Kurić, pomoćnik ministrice kulture i sporta FBiH Predrag Mitrović, autor dr. sc. Hrvoje Šapina i prof. dr. Franjo Topić, predsjednik HKD Napredak.

  KT