Najava: Prvi sajam zapošljavanja osoba s invaliditetom u BiH


Prvi sajam zapošljavanja osoba s invaliditetom u BiH će se održati u srijedu, 12. lipnja s početkom u 10:30 sati u Mostaru, Arena sport centar, Ulica Mile Budaka bb.

Sajam se organizira u okviru projekta POWER koji financira Europska unija s ciljem kreiranja boljeg okruženja za osobe s invaliditetom u BiH, osobito na području obrazovanja, zapošljavanja i podizanja javne svijesti. Cilj sajma je promovirati pravo na rad i zapošljavanje osoba s invaliditetom sukladno UN Konvenciji o pravima osoba s invaliditetom. Očekuje se više od 40 izlagača iz javnog, nevladinog i gospodarskog sektora, koji će konkretnim primjerima pokazati kako osobe s invaliditetom mogu i žele raditi, te imaju pravo na rad  i zapošljavanje. Posjetitelji i izlagači imat će priliku sudjelovati na radionicama o poticajima za zapošljavanje osoba s invaliditetom i o aktivnom traženju posla koje će predvoditi predstavnici javnih institucija s federalne i županijske razine. 

Na svečanom otvorenju sajma nazočnim posjetiteljima i izlagačima obratit će se veleposlanik Lars-Gunnar Wigemark, šef Delegacije EU i specijalni predstavnik EU u BiH; dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije, gosp. Vesko Drljača, ministar rada i socijalne politike u Vladi Federacije BiH, mons. Tomo Knežević, ravnatelj Caritasa BiH i gosp. Ljubo Bešlić, gradonačelnik Mostara.

Program prvog sajma zapošljavanja osoba s invaliditetom u BiH svojim glazbenim nastupom obogatit će i Denis Barta, pobjednik glazbenog showa  2018. u Hrvatskoj, osoba sa 100% invaliditetom. Nakon uvodnih obraćanja, jedanaest pripravnika projekta POWER iz Bosne i Hercegovine svečano će presjeći vrpcu i time službeno otvoriti Sajam.

Projekt POWER financira Europska unija, kroz IPA II Program prekogranične suradnje Bosna i Hercegovina - Crna Gora. Ukupna vrijednost projekta je 459 776 eura od čega Europska unija financira 390 800 eura. Projekt provodi Caritas Bosne i Hercegovine u suradnji s partnerima iz BiH i Crne Gore: Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II., Udruga roditelja i djece s posebnim potrebama Vedri osmijeh, Fond za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom Federacije BiH, Caritas Barske nadbiskupije, Udruženje Paraplegičara Bar i Biznis start-up centar iz Bara.

Za više informacija, molimo kontaktirajte:

Josip Milanović, PR Officer

Telefon: +387 33 766 225,

E-mail: josip.ncm@gmail.com

KT