Napretkov svečani uskrsni koncert 2018. u programu BHT1


Snimku Napretkovog svečanog uskrsnog koncerta koji je održan 10. travnja 2018. u sarajevskoj katedrali Srca Isusova moći će se pogledati u programu BHT1 na Uskrs 12. travnja u 17 i 50 sati.

Sarajevskoj publici su se u umjetničkom sjaju predstavili mladi, ali već afirmirani umjetnici – sopranistice Katarina Kikić i Lorena Grubešić, bariton Siniša Markanović i orguljaš Milan Lucić. Hrvatsko kulturno društvo Napredak naročito se ponosi činjenicom da je na koncertu nastupio Mješoviti pjevački zbor HKD-a Napredak iz Kreševa koji je, pod ravnanjem voditeljice Marije Pervan, stekao reputaciju nastupajući u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj, piše na mrežnoj stranici Napretka.

Na repertoaru su se našle skladbe: Pieta Signore (A. Stradella), Ava Maria (G. Caccini), O salutaris (G. Rossini), Pjevaj hvale Magdaleno (Intrada i koral – M. Lešćan), Ave Maria (P. Mascagini), Uskrsnu Isus doista (trad.), Kraljice Neba (trad.), Ljubav Kristova (M. Nardelli – arr. I. Buljan), Uskrsna radost (I. Peran), Na nebu zora rudi (trad.), Radujte se kršćani (K. Adamič), Veliko je sad veselje (trad.) i Krist uskrsnu (K. Lowry).

T.M.I., KT