Nova kampanja "40 dana za život"


"Ove jeseni pred Inicijativom ‘40 dana za život’ u Hrvatskoj veliki su iskoraci. Čeka nas jako puno novosti", najavio je za Hrvatsku katoličku mrežu Ante Čaljkušić, nacionalni predsjednik Inicijative i predsjednik Udruge "Hrvatska za život" koja je već duže vrijeme nositelj gotovo svih njihovih planova, vizija i projekata.

U ovoj 12. kampanji priključila su se dva nova grada, Vrbovec i Zaprešić, tako da će se od 25. rujna u Hrvatskoj u novoj jesenskoj kampanji Inicijative 40 dana za život moći moliti u 32 grada i to na 34 lokacije jer u Zagrebu i Splitu se moli na dva mjesta.

No, jedna od najvažnijih stvari i uistinu velika novost održat će se u Zagrebu i nekim gradovima sudionicima prvoga dana i bit će to još snažnije javno očitovanje naše katoličke vjere ulicama, trgovima i cestama.

"U Zagrebu ćemo 25. rujna jesensku kampanju otvoriti i započeti u 18 sati velikom, svečanom i dostojanstvenom marijanskom procesijom od Kamenitih vrata na Gornjem gradu, preko središnjega trga, Palmotićeve ulice do Bazilike Srca Isusova", obznanio je Čaljkušić kao i to da će u isto vrijeme marijanska procesija biti održana i u još nekim drugim gradovima sudionicima, prenosi narod.hr.

Nakon svete mise, program ne prestaje, već pozivaju sve i na koncert od 20 sati s tradicionalnim i modernim marijanskim pjesmama u čast Blažene Djevice Marije.

"Mi ovu kampanju posvećujemo Bezgrešnom Srcu Marijinu i Presvetom Srcu Isusovu, a geslo je Jedno dijete više", kaže Čaljkušić.

Uz njihovog, voditelja, duhovnika i savjetnika p. Marka Glogovića, pavlina – koji ove godine u svome apostolatu za nerođene s Udrugom Betlehem obilježava 20. jubilej – podržava ih također jako puno svećenika pa očekuju i u njihovo uključenje u velikoj mjeri u procesijama.

U Ozlju 14. rujna bit će održan 15. Molitveni sabor za nerođene u 20. godini apostolata za život Udruge Betlehem u Hrvatskoj.

Na blagdan Male Gospe, 8. rujna, pak, u istoj župi Svetice, kod Ozlja, svečano je otvorenje posebnog mjesta namijenjenog bračnim parovima željnima potomstva Nazaretska kućica, a 25. rujna počinje u Hrvatskoj još jedna ukupno 12 molitvena kampanja 40 dana za život u 32 grada.

Zahvaljujući tom međunarodnom i ekumenskom projektu od 2004. u svijetu je spašeno više od 16 000 dječjih života i u molitvi za život je sudjelovalo oko milijun ljudi, a utjecali su na milijune.

U Hrvatskoj se sve više spominje ova tema i raspravlja o opravdanosti pobačaja, tako da su vrlo zapažene u široj javnosti prošle i dvije inicijative Udruge Hrvatska za život. Obje su se po drugi put održale ovog proljeća: Utrka za život i Međunarodna konferencija za život – Život dakle biraj.

KT