Banja Luka i Mostar

Otvaranje Caritasovih savjetovališta za zapošljavanje mladih


Caritas BiH, Caritas biskupije Banja Luka i Caritas biskupija Mostar-Duvno i Trebinje-Mrkan, u okviru projekta YOUR JOB, kojeg financira Austrijska razvojna agencija i Caritas Austrije, pozivaju na otvaranje Caritasovih savjetovališta za zapošljavanje mladih.

Otvaranje Caritasovih savjetovališta za zapošljavanje mladih bit će upriličeno u Banjoj Luci, u ponedjeljak, 7. listopada, na adresi Caritas biskupije Banja Luka, Kralja Petra I. Karađorđevića 125, s početkom u 11 sati; te u Mostaru, u srijedu, 9. listopada, na adresi Centar za djecu, mlade i obitelj SPES – Zagrebačka 8, također s početkom u 11 sati.

Sudionicima će biti predstavljen novi Caritasov projekt YOUR JOB Youth Overcoming Unemployment Regionally through Job Opportunities on the Balkan (Regionalni projekt potpore mladima pri zapošljavanju na Balkanu), kojeg financira Austrijska razvojna agencija i Caritas Austrije. Njegova je svrha pružiti potporu mladima pri zapošljavanju kroz pristup profesionalnoj orijentaciji, prvom radnom iskustvu, kao i mogućnosti za pokretanje vlastitog poduzeća.

Projekt se provodi u Albaniji, Bosni i Hercegovini, Kosovu i Srbiji. U BiH projekt provodi Caritas Bosne i Hercegovine s Caritasom biskupije Banja Luka i Caritasom biskupijâ Mostar-Duvno i Trebinje-Mrkan.

Austrijska razvojna agencija ADA i Caritas Austrije investirati će za realiziranje projekta YOUR JOB u Bosni i Hercegovini 725.158,86 KM. Kroz provedbu projektnih aktivnosti omogućiti će se zapošljavanje 30 pripravnika, podijeliti šest grantova/ financijskih potpora mladima za otvaranje biznisa, organizirati obuke za stručno osposobljavanje mladih, otvoriti dva inkubatora poslovnih ideja i dva savjetovališta za mlade u Mostaru i Banjoj Luci.

Prigodom otvaranja savjetovališta sudionici će biti u prigodi upoznati se s planiranim aktivnostima projekta, mogućnostima koje se nude nezaposlenim mladima, te dobiti konkretne informacije o načinu rada savjetovališta.

Iz Caritasa poručuju kako se raduju budućoj suradnji te pozivaju na službeno otvaranje Caritasovih savjetovališta za zapošljavanje mladih.

KT