Otvorene prijave za Ljetnu školu teologije u Dubrovniku

Dubrovnik ovog ljeta postaje mjesto vrhunske teologije


Vijeće za kulturu i znanost Dubrovačke biskupije ovog ljeta pokreće Ljetnu školu teologije (Summer School Theology Dubrovnik) koja će se održati od 15. do 19. srpnja 2019. u Učeničkom domu "Paola di Rosa" u Dubrovniku.

Namijenjen je studentima i bogoslovima katoličkih, protestantskih i pravoslavnih teoloških fakulteta 3., 4. i 5. godine studija i apsolventima kao i onima koji su već završili studij teologije.  

Dubrovački biskup mons. Mate Uzinić u pozivu ističe da "uvidjevši da se naša teologija i Crkva nalazi pred izazovom sve veće pluralizacije suvremenoga svijeta, kao i da ta pluralizacija na mnogim razinama predstavlja izazov na koji Crkva i teologija moraju odgovoriti u svjetlu evanđelja, Vijeće za kulturu i znanost Dubrovačke biskupije odlučilo je organizirati Ljetnu školu teologije kako bi mladi studenti i bogoslovi dobili još jednu priliku intenzivno promišljati o svim dimenzijama crkvenoga, vjerničkoga i teološkoga govora u suvremenim društvima".

Svim studentima osiguran je besplatan smještaj i hrana. Za prijavu potrebno je do 20. lipnja 2019. godine na e-mail teologija@dubrovacka-biskupija.hr poslati motivacijsko pismo i prijepis ocjena posljednje završene godine studija (za diplomirane teologe samo motivacijsko pismo). Predavanja i radionice su na engleskom jeziku. Ukupno se prima 40 studenata.

Predavači  su:

Carmelo Dotolo, dekan Fakulteta misiologije Papinskoga sveučilišta Urbaniana;

Pantelis Kalaitzidis, ravnatelj Volos Academy for Theological Studies;

Tina Beattie, profesorica Katoličkih studija na Sveučilištu Roehampton u Londonu i

Željko Tanjić, rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta

Predavači će održavati sljedeće radionice: Autentičnost teologije u pluralnim društvima (Carmelo Dotolo), Pravoslavlje, pluralizam i drugost (Pantelis Kalaitzidis), Društvo i pluralizacija: šanse i izazovi za žene u Katoličkoj crkvi (Tina Beattie).

Cjelokupni program i informacije mogu se pronaći na web stranici theologia-ragusina.hr.

KT