Papa će slaviti misu za vjerničku zajednicu iz Mjanmara


Papa Franjo slavit će u nedjelju 16. svibnja u 10 sati u Bazilici Sv. Petra misu za katolike Mjanmara koji žive u Rimu.

Foto: Vatican News

Foto: Vatican News

Misa za katolike Mjanmara slavit će se u marijanskom mjesecu svibnju, tijekom kojeg je Papa pokrenuo molitveni maraton za kraj pandemije, koji uključuje marijanska svetišta širom svijeta. Papa je u subotu 1. svibnja počeo maraton s prvom stanicom u Bazilici Sv. Petra, objavila je u ponedjeljak Prefektura papinskog doma, a prenosi Vatican News.

U međuvremenu, kardinal Charles Bo iz Myanmara pozvao je katolike da mole krunicu i sudjeluju u euharistijskom klanjanju tijekom ovog mjeseca za mir, pravdu i ljudsko dostojanstvo u Mjanmaru.

Govoreći u nedjelju nakon podnevne molitve Angelusa na rimskom Trgu Sv. Petra, Papa je spomenuo inicijativu Mjanmarske crkve, rekavši da mu je prirasla srcu. Pozvao je vjernike da mole molitvu Zdravo Marijo u svakodnevnoj krunici za miru u Mjanmaru.

„Svatko se od nas obraća svojoj Majci kad smo u potrebi ili u poteškoćama“, rekao je Papa. „Ovog mjeseca molimo našu Nebesku Majku da razgovara sa srcima svih vođa u Mijanmaru kako bi smogli hrabrosti koračati putem susreta, pomirenja i mira“, rekao je Sveti Otac.

J.Vr.,KT