Proslava patrona i 150 godina postojanja župe Kočerin


U Kočerinu kod Širokog Brijega svečano se kao nebeski zaštitnici slave Sv. Petar i Pavao, a ove godine se na uočnicu apostolskih prvaka, 28. lipnja, obilježava i 150 godina od osnutka župe.

Vjernici će se za taj blagdan pripremati trodnevnicom koja počinje u nedjelju 26. lipnja. Program će počinjati krunicom i mogućnošću za ispovijed u 17:30 sati. U 18:00 bit će slavlje mise.

Prvu večer euharistiju predvodi župnik u Čitluku fra Miro Šego, bivši kočerinski župnik i vikar Provincije. Drugu večer (ponedjeljak) misu predvodi župni vikar na Posušju fra Ivan Landeka, također bivši kočerinski župnik.

Misu uočnicu u utorak 28. lipnja, kad je i blagoslov djece u 18.30 predvodi zadarski nadbiskup i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije mons. dr. Želimir Puljić.

Na uočnicu će biti svečanost proslave 150 godina postojanja župe Kočerin. Nakon misnoga slavlja ispred crkve će biti pučko veselje uz okrjepu i glazbeni program. Te večeri će biti dostupna tek načinjena velebna monografija Stoljeće i pol župe Kočerin čiji je autor dr. fra Robert Jolić, a urednik župnik dr. fra Mario Knezović.

Najstarija fotografija kočerinske crkve iz 1905.

Na svetkovinu Sv. Petra i Pavla, 29. lipnja, misna slavlja u 8:00 i 11:00 sati predvodi župni vikar u Veljacima  fra Ivan Boras, bivši kočerinski župnik.

Ž.I., KT