Mostar

Svećeničko ređenje u Mostaru


Na svetkovinu apostolskih prvaka Petra i Pavla, 29. lipnja, biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski, mons. Ratko Perić, tijekom svečanog misnog slavlja u mostarskoj katedrali u 10.00 zaredit će četiri nova svećenika.

U katedrali Marije Majke Crkve u Mostaru, za Mostarsko-duvanjsku biskupiju sveti red prezbiterata primit će Josip Radoš (rođen 1992., župa Presvetog Srca Isusova u Kongori), a za Hercegovačku franjevačku provinciju: fra Jure Barišić (rođen 1979., župa Sv. Ante, Šuica); fra Robert Kavelj (rođen 1990., župa Presvetog Srca Isusova u Obrima, u Neretvici) i fra Jozo Hrkać (1992., župa Uznesenja BDM, Široki Brijeg).

Dodajmo kako je među ovogodišnjim hercegovačkim mladomisnicima i fra Antonio Musa (rođen 1992., župa Uznesenja BDM, Široki Brijeg), član Hercegovačke franjevačke provincije, koji je za svećenika zaređen 9. lipnja u Chicagu po rukama čikaškoga nadbiskupa kard. Blaisea Chupicha. Fra Antonio će službu svećenika obavljati u krajevnim Crkvama Bosne i Hercegovine.

KT