Biskup Komarica pohodio Hrvate u Njemačkoj


Od 3. do 6. listopada u hrvatskim katoličkim zajednicama u Reutlingenu, Tübingenu i Metzingenu boravio je mons. Franjo Komarica, banjalučki biskup.

Na poziv don Ante Kutleše, voditelja zajednica, mons. Komarica je nekoliko dana proveo susrećući se s vjernicima, slaveći svete mise i upoznajavući sve prisutne sa stanjem u Banjalučkoj biskupiji, koja je u ratu jako stradala, a posljedice rata, ponajviše gledajući broj vjernika, i danas su itekako vidljive.

U petak, 4. listopada u Reutlingenu, nakon svete mise bilo je i predstavljanje knjige Ne dam te od sebe Marijana Krajinovića, koji u knjizi opisuje svoje iskustvo susreta s Bogom.

Nakon predstavljanja knjige, biskup Franjo je toga dana, na slagdan Sv. Franje, proslavio i svoj imendan u prostorijma zajednice, a proslavu su pripremili domaćini.

Slavljenjem svetih misa u nedjelju 6. listopada u Reutlingenu, Metzingenu i Tübingenu, mons. Komarica je podržao vjernike u očuvanju katoličkoga i hrvatskoga identiteta, te na poseban način molio za sve buduće naraštaje hrvatskog naroda.

U propovijedima je mons. Komarica iskazao svoju zahvalnost za dobrodošlicu i podršku, istovremeno potičući okupljene da se u svome vjerničkome životu oslone na Isusa Krista. Tijekom ovih dana biskup Franjo se susreo s mnogim vjernicima, a na poseban način s onima, koji su ili rođeni ili vuku korijene s područja Banjalučke biskupije.

fra Milan Gelo / KT