Vatikan

Božja su vrata uvijek otvorena


Vjernik zna da su Božja vrata uvijek otvorena, da je u Njemu spasenje.

Čak i kad bi sva ljudska vrata bila zatvorena, Božja su vrata otvorena – tim riječima iz Knjige psalama papa Franjo je 14. siječnja u tweetu želio vjernike podsjetiti kako su Božja vrata uvijek otvorena, prenosi Vatican news.

Gospodin nas sluša. Tko moli ne zavarava se – istaknuo je Papa – zna kako probleme u životu nije uvijek moguće riješiti, ali je siguran da ga Bog čuje i tada sve postaje podnošljivije. Pred Bogom nismo nepoznati ili samo neki brojevi. Mi smo lice i srce koje On poznaje, svakog posebno, po njegovu imenu. Vjernik zna da su Božja vrata uvijek otvorena, da je u Njemu spasenje.

Najgore što se može dogoditi jest trpjeti u napuštenosti, da nas se nitko ne spominje. Od toga nas spašava molitva. Jer, može se dogoditi, pa i često, da ne shvatimo Božji naum – napomenuo je Sveti Otac. Ali naši vapaji ne ostaju ovdje dolje; uzlaze do Njega, koji ima srce Oca, i koji plače nad svakim sinom i kćeri koji trpi – kazao je Papa te istaknuo kako je važno ostati u odnosu s Bogom; tako se i u žalosti život otvara obzoru dobra.

N.Ž., KT