Njemačka

Hrvati pripremili ručak za beskućnike u Münchenu


Članovi Franjevačkog svjetovnog reda (OFS) Hrvatske katoličke župe u Münchenu na čelu s Mirjanom Mašić, organizirali su ručak za beskućnike na Badnjak 24. prosinca.

Foto: IKA

Foto: IKA

Ručak je upriličen u prostorijama njemačke župe st. Mauritius, a bili su pozvani svi osamljeni, potrebiti razgovora, željni druženja i obiteljskoga prihvaćanja. Nije bilo bitno koje su vjere ili nacije i iz koje države dolaze, jer Isus Krist rodio se za sve ljude na svijetu, javila je IKA.

Cilj je bio da svi osjete toplinu i smisao Božića, te dati im nadu da netko misli na njih i ovaj Božić učiniti ljepšim. Nudio se topli ručak te kava i kolači. Hranu su velikim dijelom sponzorirali hrvatski ugostitelji. Njemačka župa St. Mauritius i prehrambena trgovina Kaufland u Moosachu dali su novčane priloge za akciju. Članovi Franjevačkog svjetovnog reda Hrvatske katoličke župe pripremili su kolače.

Mladi hrvatske katoličke župe svirali su i pjevali božićne pjesme, a članovi Trećeg franjevačkog reda posluživali su i brinuli za uzvanike. Dušobrižnik iz Hrvatske župe München fra Petar Komljenović bio je kao i prošle godine duhovni voditelj i duša akcije. Molio je blagoslovnu molitvu prije jela, te je dijelio paketiće za obitelji, djecu i potrebite na završetku susreta, piše IKA.

KT