Milano

Incident u milanskoj katedrali


U katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije u Milanu, 12. kolovoza muškarac naoružan nožem uzeo je jednoga od zaštitara kao taoca te mu je prijetio dok ga policija nije savladala.

Foto: avvenire.it

Foto: avvenire.it

Policijska ophodnja prišla je muškarcu koji je sjedio na stubama ispred katedrale te ga je zatražila dokumente. Odgovorio je da je Egipćanin i da ima 26 godina. Zatim je pobjegao u katedralu prošavši preko svih kontrolnih točaka na glavnom ulazu. Oglasio se alarm te je policija evakuirala i okružila katedralu.

U međuvremenu, muškarac je pobjegao iza oltara gdje je uzeo zaštitara kao taoca. Prijetio mu je nožem s oštricom od 10 centimetara. Policija je započela pregovore te ga je, na trenutak mu omevši pažnju, nakon nekoliko minuta, uspješno savladala.

Policija u prvim ispitivanjima nije razumjela gdje muškarac živi. Govorio je kako živi u katedrali te da se zove Cristiano. Istražitelji nisu uvidjeli elemente koji bi upućivali na teroristički čin. Identitet muškarca još uvijek se istražuje. Kako je objavio Avvenire, a prenijela IKA, optužen je za otmicu, bježanje policiji te posjedovanje hladnog oružja.

J.P., KT