Kardinal Parolin posjetio katoličku zajednicu na Kosovu


Papin državni tajnik bio je u pastoralnom posjetu Prizrensko-prištinskoj biskupiji. Na Duhove je predvodio misno slavlje u novoj crkvi u Prištini, posvećenoj sv. Tereziji iz Kolkate; zatim je otišao u Prizren na posvetu katedrale Marije Pomoćnice kršćana.

Papin državni tajnik, kardinal Pietro Parolin, završio je u ponedjeljak 10. lipnja pastoralni posjet Kosovu, koji je započeo u subotu na poziv prizrensko-prištinskog biskupa, msgr. Dodëa Gjergjija. Taj je čin bio, javlja Vatican News, znak pažnje Svete Stolice i poticaj kosovskoj katoličkoj zajednici koja ima duboke povijesne korijene i želi nastaviti davati svoj prinos uzajamnom razumijevanju među narodima i religijama.

Na svetkovinu Duhova, kardinal Parolin predvodio je euharistijsko slavlje u Prištini, u novoj konkatedrali posvećenoj sv. Majci Tereziji iz Kolkate. Naime, roditelji te svetice bili su podrijetlom s Kosova.

U poslijepodnevnim je satima istoga dana Papin državni tajnik u Prizrenu posvetio nedavno obnovljenu katedralu Blažene Djevice Marije Pomoćnice kršćana. Danas se sastao s civilnim vlastima, a posjet je završio susretom sa svećenicima, redovnicima, vjeroučiteljima i župnim suradnicima u Prizrensko-prištinskoj biskupiji.

KT