Makedonija

Kardinal Puljić susreo se s arhiepiskopom g. Stefanom


Nadbiskup metropolit vrhbosanski Vinko kard. Puljić susreo se 20. studenog s arhiepiskopom ohridskim i makedonskim g. Stefanom u Skopju.

Tijekom svoga pastoralnog pohoda Crkvi u Makedoniji kardinal Puljić susreo se s arhiepiskopom ohridskim i makedonskim g. Stefanom u zgradi pravoslavne arhiepiskopije u Skopju, javila je KTA.

U pratnji kardinala Puljića bili su mjesni biskup mons. Kiro Stojanov, generalni vikar Vrhbosanske nadbiskupije mons. Luka Tunjić i skopski župnik don Davor Topić.

U ugodnom i prijateljskom susretu sugovornici su razmijenili iskustva svojih misija i zauzetosti za naviještanje Radosne vijesti evanđelja. Kardinal Puljić je također podijelio iskustvo rada, te odgoja za kulturu dijaloga kroz instituciju Međureligijskog vijeća Bosne i Hercegovine sa sjedištem u Sarajevu.

Osvrnuli su se na funkcioniranje i model vojnog dušobrižništva, katoličkih škola kao i vjeronauk u školama u BiH. Arhiepiskop Stefan upoznao je kardinala Puljića s dragocjenosti monaštva Makedonske Pravoslavne Crkve, bogoslovnim fakultetom kao i pitanje autokefalnosti Makedonske Pravoslavne Crkve.

KT