Njemačka

Međunarodni ljetni kamp Suverenog viteškog malteškog reda


U njemačkoj benediktinskoj opatiji Ettal, 10. kolovoza završio je sedmodnevni Međunarodni ljetni kamp Suverenog viteškog malteškog reda, na kojem je sudjelovalo oko 500 mladih u dobi između 18 i 35 godina.

Riječ je o najvećem međunarodnom ljetnom kampu za osobe s invaliditetom, u sklopu kojega skupina mladih Suverenog viteškog malteškog reda sudionicima pomaže u njihovim potrebama, kao što su prehrana i osobna higijena, te im osigurava pratnju. Volonteri su važan čimbenik u organizaciji i dostizanju cilja te inicijative.

To je događaj koji od 1983. Suvereni viteški malteški red svake godine organizira u drugoj zemlji, s namjerom pomoći mladim osobama s invaliditetom. Želja im je također stvoriti osjećaj zajedništva, promicati kulturnu razmjenu, kao i pomoći sudionicima nadići osobne, fizičke i mentalne barijere.

U tjedan dana, koliko je trajao kamp, uz duhovni program sudionicima su bile ponuđene različite aktivnosti, poput igara, radionica i izleta. Kako prenosi Vatican News, sljedeće bi se godine ovaj događaj trebao održati u okolici Rima.

KT