Uganda

Napadnuta hrvatska misionarka javila se iz Ugande


Dobre vijesti stižu iz Ugande!

„Preživjela sam! Molite za mene”, poručila je na društvenim mrežama s. Vedrana Ljubić misionarka iz Ugande, te zahvalila svima na podršci i poželjela sretan Božić, prenosi ramski-vjesnik.

„Molimo za što brži i uspješniji oporavak s. Vedrane kao i za sve naše misionare i misionarke koji svakodnevno žive u opasnim i nesigurnim okolnostima kako bi navijestili Božju ljubav prema svakom čovjeku. Molimo da Novorođeni donese mir u sva ljudska srca i svima podari sigurnost koju samo on daje“, pozvala je Nacionalna uprava Papinskih misijskih djela.

Podsjetimo, 23. prosinca u Soroti (400 km od Kampale) u Ugandi napadnuta je misionarka s. Vedrana Ljubić, članica Družbe Kćeri Božje ljubavi, izvijestili su iz ureda Papinskih misijskih djela u Republici Hrvatskoj i pozvali na molitvu za njezin što brži i uspješniji oporavak.

Provalnik je došao i od misionarke tražio novac koji je ona odbila dati i počela vikati nakon čega ju je udario mačetom dvaput po glavi i dvaput po ramenu. S njom je u kući bila samo jedna sestra juniorka koja je tada bila u kupaonici. Čuvar koji je inače s njima dobio je slobodno za Božić kako bi mogao biti s obitelji. S. Vedrana je prebačena u bolnicu na liječenje.

S. Vedrana Ljubić u misije je otišla 1998. godine, a s još četiri sestre u Ugandi je izgradila samostan, ambulantu, školu i mlin za mljevenje žitarica. Trenutačno je u Soroti, vrlo siromašnom, sjevernom djelu Ugande, gdje priprema za djelovanje novu misijsku postaju.

N.Ž., KT