Napadnute dvije crkve u Španjolskoj


Jedna je osoba poginula, a najmanje jedna ozlijeđena nakon što je u srijedu 25. siječnja muškarac s mačetom izveo napade na dvije crkve u južnoj Španjolskoj.

"Nešto poslije 19 sati po lokalnom vremenu, muškarac je ušao u crkvu San Isidro u Algecirasu gdje je naoružan mačetom napao svećenika, ostavivši ga teško ranjenog", navedeno je u priopćenju Ministarstva unutarnjih poslova. Također su naveli da je isti muškarac zatim ušao u crkvu Nuestra Senora de La Palma u kojoj je, nakon što je nanio štetu, napao župnog pastoralnog suradnika. U priopćenju se dodaje da je navodna žrtva uspjela izaći izvan crkve, ali je ponovno napadnuta i smrtno ranjena.

Napadač je vrlo brzo razoružan i uhićen te se nalazi u pritvoru. Istražitelji incident tretiraju kao terorizam, javlja BBC.

O događaju se oglasio premijer Španjolske Pedro Sanchez koji je na svom Twitter nalogu izrazio sućut obitelji ubijenog pastoralnog suradnika, a lokalna muslimanska zajednica u Algecirasu osudila je napad opisavši ga "brutalnim i okrutnim".

Inače, Algeciras pripada biskupiji Cádiz i Ceuta, a nalazi se blizu južnog vrha Španjolske te je prometna trajektna luka koja povezuje Pirinejski poluotok sa sjeverom Afrike.

J.M., KT