Vatikan

Novčana pomoć Svetog Oca Filipinima i migrantima na granici između Poljske i Bjelorusije


Prema procjenama Ujedinjenih naroda pogođeno je oko 8 milijuna ljudi u 11 regija te je značajna materijalna šteta u Filipinima nakon razornog tajfuna Rai koji je pogodio arhipelag krajem prošle godine.

Papa Franjo je odlučio poslati prilog od 100 000 eura kao pomoć tamošnjem stanovništvu posredstvom Dikasterija za promicanje cjelovitog ljudskog razvoja, objavio je sam dikasterij u priopćenju, prenosi Vatican News.

U suradnji s Apostolskom nuncijaturom na Filipinima, iznos će biti usmjeren lokalnoj Crkvi i namijenjen biskupijama koje su najviše pogođene kako bi se upotrijebio za pomoćne radove.

Neposredan je to izraz Papine duhovne blizine i očinskog ohrabrenja pogođenim ljudima i područjima. Papa se posebno spomenuo pogođenih nakon molitve Anđeoskog pozdravljenja 19. prosinca 2021.

Ovaj prilog popraćen molitvenom potporom za ljubljeno filipinsko stanovništvo dio je pomoći koja je pokrenuta u cijeloj Katoličkoj Crkvi te osim raznih biskupskih konferencija sudjeluju i brojne karitativne organizacije.

Sveti je Otac isto tako odlučio poslati novčanu pomoć migrantima na granici između Poljske i Bjelorusije, kao i Caritasu Poljska za rješavanje izvanrednog stanja s migracijama na granici, objavio je dikasterij.

J.Vr.,KT