Sindelfingen

Oproštaj sestara Klanjateljica krvi Kristove


U nedjelju, 16. srpnja u Hrvatskoj katoličkoj zajednici Sindelfingen upriličen je oproštaj od sestara Klanjateljica Krvi Kristove. Sestre su 28 godina djelovale kao pastoralne suradnice u misiji i uposlenice biskupije Rottenburg-Stuttgart...

Euharistijsko je slavlje predslavio vlč. Ivica Komadina, delegat za Hrvatsku inozemnu pastvu u Njemačkoj, zajedno sa župnikom fra Ivicom Ercegom i vlč. Matom Puljićem, župnikom Janjine na Pelješcu. U homiliji je vlč. Komadina istaknuo plodan rad i mnogostruku djelatnost sestara u hrvatskim katoličkim zajednicama kroz nepuna tri desetljeća. Zahvalio je sestrama za prisutnost i nesebično darivanje u mnogim djelatnostima. Također je izrazio žaljenje što je svake godine sve manje sestara u hrvatskim katoličkim zajednicama i misijama te preporučio vjernicima da mole na tu nakanu.

Pri kraju euharistijskog slavlja riječi zahvale u ime pastoralnih vijeća iz Sindelfingena, Leonberga i Herrenberga s. Rozariji Ćurić i s. Mirjani Juranović, sadašnjim pastoralnim suradnicama, uputio je Stjepan Cvitković, predsjednik Pastoralnog vijeća u Sindelfingenu.

Sestre su također prigodnim riječima izrazile zahvalnost Bogu i zajednicama u kojima su djelovale.

S. Cecilija Milković, zamjenica regionalne poglavarice, obratila se u ime sestara Klanjateljica Krvi Kristove svima prisutnima podsjetivši i na imena sestara koje su kroz punih 28 godina živjele i pastoralno djelovale u Hrvatskim katoličkim zajednicama na području Sindelfingena. To su: s. Ancilla Vukoja, s. Anđelka Šteko, s. Bernardeta Tomić, s. Marija Marković, s. Marija Pranjić, s. Mara Matijević, s. Rozarija Ćurić, s. Bogoljuba Jurič, s. Emanuela Škarica i s. Mirjana Juranović.

Sestra Cecilija zahvalila je Bogu za mogućnost djelovanja sestara u tim zajednicama. Zahvalila je vjernicima, svim voditeljima zajednica te sadašnjem župniku za suradnju i zajednički rad za dobro Hrvata koji su u Njemačkoj pronašli svoju novu domovinu. Posebno je stavila na srce potrebu molitve za nova duhovna zvanja u Crkvi.

Prigodnu je riječ uputio i župnik fra Ivica Erceg zahvalivši sestrama za njihovu prisutnost i djelovanje.

Sestre su na poziv fra Ante Bilića, tadašnjeg voditelja Hrvatske katoličke misije, došle u Sindelfingen 1. rujna 1989.

s. Mirjana Juranović/ KT