Papa blagoslovio zvono koje predstavlja glas nerođenih


Uz opću audijenciju na Trgu Sv. Petra u srijedu 22. ožujka papa Franjo blagoslovio je zvono za obranu života koje će biti poslano u Zambiju. Inicijativa je ovo poljske fondacije "Da životu".

Sveti Otac je u pozdravu vjernicima iz Poljske spomenuo Dan svetosti života koji se u toj zemlji slavi na svetkovinu Blagovijesti 25. ožujka. Zatim je blagoslovio zvono i zazvonio, a zvuk simbolizira glas nerođenih.

Izrazio je nadu da će zvuk ovog velikog zvona, širokog oko metar a teškog oko tone, poslati poruku "da je svaki život svet i nepovrediv". Također je istaknuo potrebu zaštite ljudskog života od začeća do prirodne smrti.

Na događaju je bio nazočan i nadbiskup Lusake, glavnog grada Zambije, Alick Banda jer će zvono putovati na različita mjesta po njegovoj domovini, javlja Aleteia.

Ovo je četvrto zvono ove vrste koje je blagoslovio papa Franjo. Prvo iz 2020. postavljeno je u Poljskoj, a zvona iz 2021. i 2022. poslana su u Ekvador i Ukrajinu.

Proizvedena su u Poljskoj, u ljevaonici Jana Felczyńskog, koja proizvodi zvona za crkve diljem svijeta, a osnovana je 1808. u gradu Przemyśl.

J.M., KT