Biskup Georg Bätzing

Papa dobro poznaje stanje Crkve u Njemačkoj


Papa Franjo primio je u četvrtak 24. lipnja u privatni posjet limburškoga biskupa Georga Bätzinga, predsjednika Njemačke biskupske konferencije.

Predsjednik Njemačke BK biskup Georg Bätzing sa Svetim Ocem u Vatikanu

Predsjednik Njemačke BK biskup Georg Bätzing sa Svetim Ocem u Vatikanu

Nakon susreta s Papom Njemačka BK objavila je priopćenje biskupa Bätzinga. Istaknuo je da su teme razgovora bile stanje Crkve u Njemačkoj s obzirom na slučajeve seksualnoga zlostavljanja i teška situacija više dijeceza, prenosi Vatican News. Biskup Bätzing stekao je dojam da je Papa jako dobro upoznat sa stanjem Crkve u Njemačkoj te se nada da napetosti mogu biti riješene.

Biskup je Svetoga Oca iscrpno izvijestio o stanju Sinodalnoga puta, istaknuvši da su neosnovane tvrdnje o tome da Crkva u Njemačkoj želi krenuti nekim svojim posebnim putem. Papa ju je ohrabrio da do Biskupske sinode godine 2023. suoblikuje put sinodalnosti na koji je pozvao.

Bilo je riječi i o pitanjima ekumene i III. ekumenskom danu koji je na nacionalnoj razini održan u svibnju, o kojem je biskup izvijestio Papu. Biskup Bätzing istaknuo je ga je Papa kao i prije godinu dana ohrabrio u službama limburškoga biskupa i predsjednika Njemačke BK te izrazio uvjerenje da će pratiti Crkvu u Njemačkoj na njenom putu izlaska iz krize.

J.Vr.,KT