Papa krajem kolovoza putuje u Mongoliju


Papa Franjo prihvatio je poziv predsjednika Mongolije i lokalnih crkvenih vlasti, te će ovu istočnoazijsku državu posjetiti od 31. kolovoza do 4. rujna.

Ilustracija/ Foto: Vatican Media

Ilustracija/ Foto: Vatican Media

Ovu informaciju s javnosti podijelio je ravnatelj Tiskovnog ureda Svete Stolice Matteo Bruni u subotu, 3. lipnja.

"Prihvaćajući poziv predsjednika Mongolije i crkvenih vlasti zemlje papa Franjo će od 31. kolovoza do 4. rujna boraviti na apostolskom putovanju u Mongoliji", kazao je Bruni, a kako prenosi Vatican News.

Dodao je kako će program posjeta i detalji biti naknadno objavljeni.

Inače, Sveti Otac je, obraćajući se novinarima koji su s njim putovali na povratku u Rim s njegova apostolskog putovanja u Mađarsku, a kasnije i tijekom audijencije s osobljem ITA Airwaysa, izrazio svoj plan da u bliskoj budućnosti posjeti Mongoliju.

Prije putovanja u istočnoazijsku zemlju, koja graniči s Rusijom, Kinom i Kazahstanom, Papa će od 1. do 6. kolovoza boraviti u Portugalu, povodom Svjetskog dana mladih.

Zanimljivo je spomenuti kako je Mongolija, u kojoj živi manje od 1500 katolika, u kolovozu 2022. dobila prvog kardinala nakon što je na konzistoriju za imenovanje novih kardinala, Papa među ostalim, imenovao apostolskog prefekta glavnog grada Mongolije Ulaanbaatara kard. Giorgia Marenga.

J.M., KT