Italija

Papina blizina zaraženim redovnicama


Papin djelitelj milostinje kard. Konrad Krajewski, kako je 23. ožujka potvrdio Tiskovni ured Svete Stolice, posjetio je dvije ženske redovničke zajednice koje su u karanteni jer su neke od njihovih redovnice zaražene "koronavirusom".

Foto: vaticannews.va

Foto: vaticannews.va

Riječ je o redovničkoj kući Kćeri Sv. Kamila u Grottaferrati, te o zajednici Anđeoskih sestara Sv. Pavla u Rimu. Posjet kard. Krajewskog upriličen je kako bi redovnicama, koje su u karanteni od 20. ožujka, izrazio blizinu pape Franje.

Tom prigodom, časnim sestrama je donio kartone svježeg mlijeka i jogurta proizvedenih u Papinskim vilama u Castel Gandolfu, nedaleko od Rima.

U izvješću Tiskovnog ureda kako javlja Vatican News, navodi se da je donacija poslana i u starački dom Pape Ivana XXIII., u južnom dijelu Rima, kojeg vode Sestre milosrđa, a koji je također stavljen u izolaciju nakon što je dvoje njegovatelja bilo pozitivno na koronavirus.

Spomenimo kako je kard. Krajewski, kao službeni djelitelj milostinje, čovjek koji karitativno djeluje vršeći djela milosrđa u ime samog Pape, te je uvijek na "prvoj crti" davanja i dijeljenja s braćom i sestrama u najvećoj potrebi.

J.P., KT