Portugal ponovno bolji od BiH


U utorak, 6. veljače na 12. europskom prvenstvu za svećenike u malom nogometu koje se održava u talijanskom gradu Brescia igrane su utakmice po skupinama te dueli četvrtfinala. Prolaz u samu završnicu osigurale su reprezentacije: Portugala, Slovačke, Poljske i Mađarske.

Program drugog dana ovog nesvakidašnjeg natjecanja započeo je slavljenjem sv. mise, dok je u poslijepodnevnim satima na rasporedu bilo odigravanje utakmice iz sve četiri skupine ovogodišnjeg europskog prvenstva na kojem sudjeluje 16 reprezentacija, među kojima su i svećenici iz Bosne i Hercegovine te Hrvatske. Nažalost, niti jedna od dvije spomenute momčadi nije se plasirala u polufinale jer su u četvrtfinalnim utakmicama bolji od njih bili Portugal, odnosno Poljska.

Reprezentacija svećenika BiH bila je smještena u grupi B te je ostvarila sve tri pobjede protiv Albanije 3:0, Crne Gore 9:0 i Rumunjske 3:0. U četvrfinalu se susrela s momčadi Portugala koja je u zadnje tri godine tri puta osvojila europsko prvenstvo. I ovoga puta portugalski svećenici su bili uspješniji te su slavili s rezultatom 1:0 te se tako plasirali u polufinale u kojem će igrati protiv Slovačke, dok drugi polufinalni par čine Mađarska i Poljska.

Danas je na Europskom prvenstvu slobodan dan što se natjecanja tiče, a sudionici će obići Bergam i posjetiti rodnu kuću pape sv. Ivana XXIII. te će slaviti misu kojom će predsjedati mons. Claudio Giuliodori.

Završnica 12. europskog prvenstva za svećenike na rasporedu je u četvrtak, 8. veljače kada će se igrati polufinalne i finalne utakmice. Reprezentacija BiH igrat će protiv Austrije za peto mjesto, dok će se Hrvatska s Rumunjskom boriti za sedmu poziciju.

 

 

Preporučamo da pogledate prošlogodišnje finale između BiH i Portugala

 

KT