Wiesbaden

Predstavljanje prvopričesnika i ministranata u HKŽ Wiesbaden


U nedjelju 23. veljače u župnoj crkvi u HKŽ Wiesbaden predstavljeno je 27 prvopričesnika te 28 ministranata.

Na nedjeljnoj svetoj misi predstavljeno je 27 prvopričesnika od kojih je 15 djevojčica i 12 dječaka, te 28 ministranata od kojih je devet novih. Svečanom procesijom djeca su uvedena u crkvu noseći crvene svijeće pred oltar kao znak svoje ljubavi prema Kristu.

Moto prvopričesnika ove godine je Što god vam rekne učinite (Iv 2,5).

Prvopričesnicima i novim ministrantima župnik fra Kristijan Montina je nakon evanđelja uručio haljinice što je simbolično njihov prvi korak u zajedništvu oko stola Gospodnjeg.

Sestra Gordana dok ih je sve po imenima prozivala je posebno naglasila kako svi imaju zadatak molitvom i primjerom pratit svu tu djecu. Uslijedilo je zatim darivanje prigodnih darova ministrantima, šalice a natpisom koje im je svima uručio župnik fra Kristijan i zahvalio im na marljivom služenju.

Nakon toga je nastavio s obredom krštenja petog djeteta obitelji Depikolozvani što ukazuje na stanje u zajednici koja je puna života u svim segmentima. Zahvalni dragom Bogu i vjernicima ove župe za svu suradnju i odanost crkvi. Župnik je svima uputio poruku kako po primjeru iz Kane Galilejske se treba radovati sa radosnima, a isto tako znati tugovati sa zaplakanima. Ovo misno slavlje je glazbom pratio župni zbor i gost Marinko Klaić, skladatelj i pjevač duhovne glazbe iz župe Tolisa.

KT