Portugal

Predstavljen logo Svjetskog dana mladih u Lisabonu 2023.


U petak, 16. listopada predstavljena je mrežna stranica i logo Svjetskog dana mladih u Lisabonu 2023.

Logo ovoga susreta (mrežna stranica) kojemu će domaćin biti Portugal u kolovozu 2023., djelo je mlade lisabonske dizajnerice Beatriz Roque Antunes, oslikan u bojama portugalske zastave, sa stiliziranim likom Blažene Djevice Marije s krunicom, koja se naslonjena na veliki križ sprema za posjet rođakinji Elizabeti kako bi joj objavila radosnu vijest. „Ovo mi mnogo znači. Nema svaki dan netko priliku pružiti svoje darove i talente vjeri i Crkvi“, kazala je ovim povodom 24-ogodišnja dizajnerica.

Odabrao ga je, kako javlja CNA, Dikasterij za laike, obitelj i život među stotinama prijavljenih radova, koji su stigli iz 30 zemalja svijeta. Kao temu natječaja za logo papa Franjo odredio je da bude „Marija je ustala i požurila“ – iz ulomka Lukina evanđelja o posjetu Marije svojoj rođakinji Elizabeti nakon Navještenja – pa su joj se svi kandidati trebali u svojim radovima i prilagoditi.

Spomenimo kako se Svjetski dan mladih, kojeg je 1985. utemeljio papa Sv. Ivan Pavao II., trebao održati u kolovozu 2022., ali je zbog pandemije koronavirusa odgođen za kolovoz 2023. Iz istih razloga odgođen je i Svjetski susret obitelji, s lipnja 2021. na lipanj 2022.

J.P., KT