Vatikan

Sinoda: Papa ohrabrio mlade Iračane


Papa Franjo se 13. listopada susreo s mladićem iz Iraka, koji je kao slušač sudjelovao na Biskupskoj sinodi. Papa je tom prigodom mladima u Iraku uputio poruku ohrabrenja.

Riječ je o mladiću koji se zove Safa Al Abbia, koji se vratio u svoju zemlju kako bi bio uz bolesnu majku, a koji je prije povratka izrazio želju da pozdravi Svetoga Oca.

Papa je tom prilikom rekao kako iračku mladež nosi u svom srcu, te da je svjestan patnji kroz koje prolaze. Poručio im je da ne gube hrabrost zbog bolne prošlosti i surove sadašnjosti te ih također potaknuo da budućnosti pristupe s pouzdanjem u Gospodina. Na kraju je obećao svoje molitve i udijelio blagoslov svim mladićima i djevojkama u Iraku.

Kako javlja Vatican News, Safa Al Abbia je 11. listopada na Sinodi o mladima održao govor u kojem se spomenuo iračkih mučenika koji su posljednjih godina smrću posvjedočili svoju vjeru u Krista. Pritom je potaknuo na molitvu za sve one koji trpe zbog progona. Tom je prilikom također kazao kako su za iračku mladež najveći izazovi mir, stabilnost i pravo na dostojanstven život. Na kraju, mladić se obratio Papi riječima: „Nadamo se da ćemo te jednoga dana vidjeti u Iraku“.

KT