Sudionici duhovnih vježbi čestitali Papi 6. obljetnicu izbora


Članovi Rimske kurije koji sudjeluju u godišnjoj korizmenoj duhovnoj obnovi s papom Franjo, pozdravili su Svetoga Oca ujutro 13. ožujka, u prigodi šeste obljetnice njegova izabranja te mu izrazili potporu i blizinu.

FOTO: Vatican News

FOTO: Vatican News

Prije jutarnje svete mise, trećega dana duhovnih vježbi (10.-15. ožujka) u Kući Božanskoga Gospodina u gradiću Arricia, koji se nalazi u rimskom okrugu, talijanski kardinal Giovanni Battista Re, nekadašnji predstojnik Kongregacije za biskupe, u ime sudionika uputio je Papi čestitku, piše zenit.org.

“U ime nazočnih, želio bih Vam, Sveti Oče, reći da se radujemo što možemo s Vama slaviti svetu misu koji Vi predvodite jutros. Također Vam želim kazati kako molimo Gospodina da bude Vaše svjetlo, potpora i utjeha u Vašoj zadaći utvrđivanja braće u vjeri, i tomu da budete temelj jedinstva pokazujući svima put koji vodi u nebo“, rekao je 85-godišnji kardinal zaključujući s molbom da ih Sveti Otac blagoslovi, dok mu izražavaju svoju veliku podršku i iskrenu odanost.

Podsjetimo, argentinski kardinal Jorge Mario Bergoglio izabran je za nasljednika Sv. Petra na konklavama 13. ožujka 2013. nakon odreknuća od službe pape Benedikta XVI. 28. veljače 2013.

Danas, 82-godišnji Papa prvi je poglavar Katoličke Crkve koji dolazi s (južno)američkog kontinenta i prvi je isusovac na Petrovoj stolici, kao i prvi koji je uzeo ime po Sv. Franji Asiškom.

KT