U Dublinu će Papa dati poticaj pastoralu obitelji


U Dublinu počinje IX. svjetski susret obitelj. Organizator ovog događaja je Katolička Crkva u Irskoj i vatikanski Dikasterij za laike, obitelj i život. Papa Franjo će na susret obitelji doći 25. kolovoza...

Foto: pixabay.com

Foto: pixabay.com

"Susret u Dublinu zasigurno je jedan od najvažnijih događaja za naš Dikasterij. Velika su očekivanja zbog prisutnosti Svetoga Oca i svega onoga što će reći. To će sigurno biti trenutak da se potakne obitelji, da žive sve ono što Crkva naučava", istaknuo je u razgovoru za Radio Vatikan tajnik vatikanskog Dikasterija za laike, obitelj i život o. Alexandre Awi Mello.

Procjenjuje da će više će od 35 000 ljudi sudjelovati na pastoralnom kongresu, a njih više od 500 000 okupiti se na misi s Papom na završetku susreta.

"To će stvarno biti jedinstven trenutak, iščekujemo ga s velikom radošću i povjerenjem. Bit će to trenutak koji će ostati u srcima svih, jedinstveni događaj u povijesti Crkve", rekao je Mello i poželio da taj susret bude poticaj za pastoral obitelji, te da pomogne razumjeti Papinu postsinodsku pobudnicu o ljubavi u obitelji Amoris Laetitia, prvo takvo široko razmišljanje.

"Imat ćemo više od 60 radionica o toj temi. Ona je 'Magna carta' obitelji. Sveti Otac će nam sigurno dati i druge važne poticaje za pastoral obitelji u različitim zemljama", zaključio je o. Alexandre.

KT