Subotica

Započeli Dani biskupa Ivana Antunovića


„Dani biskupa Ivana Antunovića“ započeli su na 134. obljetnicu smrti naslovnog biskupa Ivana Antunovića, narodnog preporoditelja bačkih Hrvata, u četvrtak 13. siječnja polaganjem vijenaca na njegov spomenik.

Spomenik u čast biskupu Antunoviću podignut je u parku pokraj katedrale Svete Terezije Avilske u Subotici 2020. godine. Vijence su položili predstavnici Katoličkog društva Ivan Antunović iz Subotice, Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Subotici, Hrvatskog nacionalnog vijeća u Republici Srbiji, Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata, Udruge bunjevačkih Hrvata Dužijanca, Hrvatskog kulturnog centra Bunjevačko kolo i Novinsko-izdavačke ustanove Hrvatska riječ.

Među okupljenima su bili i predstavnici Katoličke Crkve, kao i lokalnih medija. Manifestacija je također privukla pozornost medija iz Hrvatske, Mađarske te Bosne i Hercegovine.

Polaganje vijenaca na biskupov spomenik – koji stoji kao podsjetnik na biskupa i njegove riječi: „Budite braća, budite složni i nerazdruživi“ – bilo je najizvrsnija manifestacija sloge i zajedništva, priopćili su iz Katoličkog društva Ivan Antunović.

Manifestaciju Dani biskupa Ivana Antunovića priređuje Katoličko društvo Ivan Antunović iz Subotice. U okviru programa, u nedjelju 16. siječnja s početkom u 18 sati, će u subotičkoj katedrali biti služena svečana sveta misa za biskupa Ivana Antunovića. Jubilarni XXX. Razgovor održat će se u četvrtak 20. siječnja s početkom u 19 sati u Pastoralnom centru Augustinianum u Subotici, prenosi IKA.

J.Vr.,KT