Sarajevo

Iz tiska izišao 11. broj Katoličkog tjednika


Iz tiska je izišao 11. ovogodišnji broj Katoličkog tjednika koji je posvećen svetkovini Sv. Josipa, a ispunjenen je brojnim aktualnim i duhovnim sadržajem.

U uvodniku naslovljenom Josipova generacija, glavni urednik Josip Vajdner podsjeća na riječi pape Franje iz prosinca 2020., u povodu 150. obljetnice proglašenja Sv. Josipa zaštitnikom sveopće Crkve "moramo naučiti prihvaćati svoju slabost s dubokom nježnošću".

Reporterska ekipa Katoličkog tjednika pohodila je župu Sv. Josipa Zavidovići nad kojom više od stoljeća bdije sveti drvodjelja. A Željko Ivković u stalnoj rubrici Ljudi, život, običaji donosi analizu Pontifikat pape Franje kroz prizmu reformi.

Sugovornik Tjednika u povodu obljetnice Washingtonskog sporazuma je bivši član Predsjedništva BiH i predsjednik Federacije Krešmir Zubak, koji, kao akter toga, vjerovalo se, povijesnog sporazuma svjedoči: "Želja da se rat zaustavi za nas je bio primarni cilj".

U stalnoj rubrici Razmišljanje, Josip Vričko donosi tekst naslovljen Zapad je bez kršćanstva drvo bez korijena, u kojem upozorava kako je u tijeku europsko samoubojstvo s predumišljajem.

U Meditativnim obzorima, dr. Oliver Jurišić donosi tekst Prošlost, upozoravajući da prošlost, ako nema iskustva opraštanja, uistinu može biti uzrokom sadašnjih i budućih psiholoških bolesti i problema.

U Odjecima prošlosti, Ivo Tomašević vraća se u lipanj (ratne) '95. kada je u Zagrebu, na poziv kardinala Franje Kuharića, održano Plenarno zasjedanje Hrvatske biskupske konferencije uz nazočnost kardinala Vinka Puljića i mostarsko-duvanjskog biskupa mons. Ratka Perića.

Vašoj pozornosti preporučamo i naše standardne rubrike te razne sadržaje na našem portalu Nedjelja.ba, FB stranici Nedjelja te istoimenom YouTube kanalu i Instagram profilu.

Čitajte i širite Katolički tjednik i portal Nedjelja.ba – glasove nove evangelizacije!

J.Vr.,KT