Sarajevo

Iz tiska izišao 21. broj Katoličkog tjednika


Iz tiska je izišao 21. ovogodišnji broj Katoličkog tjednika čije su stranice ispunjene brojnim aktualnim sadržajem iz BiH i svijeta, a koji je posvećen 1. svjetskom danu djece.

Tim je povodom glavni urednik Josip Vajdner napisao uvodnik Civilizacijski blagoslov ili prokletstvo, u kojem, uz ino, problematizira slučaj iz istočne Engleske, gdje su u jednom pubu psi dobrodošli, a djeci je ulaz zabranjen.

Na istu je temu Josipa Miler razgovarala s magistrom predškolskog odgoja Ivanom Šarčević, koja poručuje: „Djeca trebaju osjetiti radost življenja vjere“.

Također, Tjednik je obilježio Dan KŠC-a Travnik i 150. godina rođenja sl. Božjeg Petra Barbarića. Uz to, donosimo i poruku pape Franje za 1. svjetski dan djece.

Reporterska je ekipa Katoličkog tjednika posjetila župu Sasina, kraj Sanskog Mosta otkud donosimo reportažu naslovljenu „Životinjska farma s obrisima raja cvate uz Božje milosrđe“.

Novo Razmišljanje posvećeno je nakani da se u Hrvatskoj (konačno…) otvori muzej žrtvama komunističkog terora, a Josip Vričko naslovio ga je „Zašto Hrvati gaze po svojim stratištima?!“

U Odjecima prošlosti, Ivo Tomašević donosi svjedočenje o Ivandanu ’95., kada se, umjesto u Podmilačje, hodočastilo u Novu Bilu.

Vašoj pozornosti preporučamo i naše standardne rubrike te razne sadržaje na našem portalu Nedjelja.ba, Facebook stranici Nedjelja te istoimenom YouTube kanalu i Instagram profilu.

Čitajte i širite Katolički tjednik i portal Nedjelja.ba – glasove nove evangelizacije!

J.Vr.,KT