Sarajevo

Iz tiska izišao 28. broj Katoličkog tjednika


Novi broj Tjednika posvećen je, sukladno godišnjem dobu, odmoru, a donosimo i brojne druge aktualne priče i teme iz Bosne i Hercegovine i svijeta.

Sugovornica novog broja na ovu temu je zavjetovani član Trećeg franjevačkog svjetovnog reda i hodočasnica Ivana Vidović, koja je netom završila svoje hodočašće na Comino de Santiagu, a Željko Ivković donosi reportažni prikaz o prirodnim ljepotama Bosne i Hercegovine.

U uvodniku, glavni urednik Josip Vajdner, odgovarajući na pitanje: Hoće li 2024. biti godina koja će označiti kraj razdoblja poznatog kao postmoderna, donosi tekst optimistična naslova Zora nekog ljepšeg razdoblja.

U stalnoj rubrici Bogoslovlje u praksi, dr. fra Luka Marković odgovara na pitanje Quo vadis, Europa?

U novome broju, Josip Vričko razmišlja o aktualnoj srpskoj ujdurmi – Jasenovac i Srebrenica u paketu te donosi analizu naslovljenu Namigivanje drugog oka u glavi.

U Odjecima prošlosti, Ivo Tomašević vraća se u ljeto ’95., svjedočeći kako ni te posljednje ratne godine patnje i stradanje katolika i drugih nesrba u Banjolučkoj biskupiji nisu prestali.

U rubrici Križnim putem kršćana danas donosimo tekst naslovljen Uspon nove vrste islamskih propovjednika u Maleziji.

S posebnim zadovoljstvom najavljujemo novu rubriku Pisma časnog sluge Petra Barbarića, koja ćemo, u prigodi obilježavanja 150. obljetnice njegova rođenja, objavljivati u nekoliko narednih brojeva.

Također, vašoj pozornosti preporučamo i naše standardne rubrike te razne sadržaje na našem portalu Nedjelja.ba, FB stranici Nedjelja, FB profilu Katolički tjednik te istoimenom YouTube kanalu i Instagram računu.

Čitajte i širite Katolički tjednik i portal Nedjelja.ba – glasove nove evangelizacije!

J.Vr.,KT