Sarajevo

Iz tiska izišao Katolički tjednik 11/ 2023


Iz tiska je izišao 11. broj Katoličkog tjednika posvećen Sv. Josipu, a uz to donosi i druge aktualne sadržaje, duhovnost i životne priče...

Ovotjedni je Uvodnik glavni urednik Josip Vajdner naslovio Odgovornost ili obrazloženja?

U Intervjuu smo na temu broja, kojom je ilustrirana i naslovnica, razgovarali s opatom Farnborougha u Engleskoj o. Cuthbertom Broganom, OSB.

U izlogu ovoga tjedna je izvješće iz Aladinića u prigodi središnjeg misnog slavlja Tjedna solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u BiH.

U rubrici Pontifikat u brojkama možete pročitati prilog o prvom desetljeću otkako je papa Franjo odabran za Petrova nasljednika.

Zov misija donosi izvješće Godišnje skupštine nacionalnog vijeća Papinskih misijskih djela u Hrvatskoj te kako sudjelovati u akciji Maslinove grančice za pitku vodu.

U Osvrtu pročitajte: Arhiđakonatski susreti u Vrhbosanskoj nadbiskupiji – analiza i perspektive.

Razmišljanje je naslovljeno: Može li reis na čelo kolone? – Islamska zajednica i mobiliziranje.

Ovotjednom Reportažom vodimo vas kroz tri ustanove za prihvat i odgoj djece koje djeluju pri Crkvi: Stadlerov dječji Egipat u Sarajevu, Malu školu u Varešu i Majčino selo kod Međugorja.

Crkva u Hrvata, između ostalog, donosi vijesti: Sarajevo – Sjednica Vijeća za obitelj; Prnjavor – Vladika i nuncij služili liturgiju; Banja Luka – Prikupljeno 52 056 KM za Siriju i Tursku; Odžak – Susreti s misionarom Gabrijelom.

U rubrici Kultura, kroz osvježeni koncept, donosimo intervju s teatrologinjom Tinom Laco, dok se u Župnikovim razgovorima piše o Majčinoj bolesnoj ljubavi.

Također, vašoj pozornosti preporučamo i naše standardne rubrike te nove video priloge i razne sadržaje na našem portalu Nedjelja.ba, FB stranici Nedjelja te istoimenom YouTube kanalu i Instagram profilu.

Čitajte i širite Katolički tjednik i portal Nedjelja.ba – glasove nove evangelizacije!

J.P., KT