Sarajevo

Iz tiska izišao Katolički tjednik 12/2023.


Iz tiska je izišao 12. broj Katoličkog tjednika posvećen temi modrenoga ropstva, a uz to donosi i druge aktualne sadržaje, duhovnost i životne priče.

Glavni urednik Josip Vajdner svoj je uvodnik naslovio Crkva u civilizaciji halabuke, odgovarajući pritom i na pitanje kolika je moć medija.

Govoreći za Tjednik o Međunarodnom danu sjećanja na žrtve ropstva, teolog mr. sc. Igor Jakobfi, uz ino, poručuje: „Crkva ne smije biti ravnodušna u odnosu na nepravde poput ropstva“.

U rubrici Ljudi, život, običaji, Josipa Prskalo tematizirana položaj potrošača u Bosni i Hercegovini te postavlja zapravo retoričko pitanje Treba li nam Zakon o zaštiti potrošača?!

Reporterska ekipa Tjednika pohodila je župu Sv. Ivana Krstitelja u Donjoj Tramošnici, čiji   župljani prisežu kako će se, usprkos svemu, uvijek vraćati svojoj ravnici.

U redovitoj rubrici Razmišljanja, Josip Vričko  pita se Hoće li Franjo zaustaviti Putina, kao što je Ivan Hrušćova?!

U Odjecima prošlosti, Ivo Tomašević vraća se u '95. i prisjeća dana kada je vrhbosanski nadbiskup Vinko Puljić sa suradnicima (još) u ratu obilazio župe do kojih je mogao doći.

Također, vašoj pozornosti preporučamo i naše standardne rubrike te nove video priloge i razne sadržaje na našem portalu Nedjelja.ba, FB stranici Nedjelja te istoimenom YouTube kanalu i Instagram profilu.

Čitajte i širite Katolički tjednik i portal Nedjelja.ba – glasove nove evangelizacije!

J.Vr.,KT