Iz tiska izišao Katolički tjednik 20/ 2023.


Iz tiska je izišao 20. broj „Katoličkog tjednika“ posvećen srebrnom jubileju travničkog Katoličkog školskog centra „Petar Barbarić“, a uz to donosi i brojne druge sadržaje...

Ovotjedni je Uvodnik glavni urednik Josip Vajdner naslovio U knjizi mira nema riječi rata, tematizirajući bh. aktualnu političku situaciju.

U Intervjuu smo na temu broja, kojom je ilustrirana i naslovnica, razgovarali s ravnateljem KŠC-a u Travniku mr. preč. Željkom Marićem.

U izlogu ovoga tjedna su izvješća: Macelj – Pamćenje naroda ne može izblijedjeti i Maglaj – Sv. Leopold je grješnicima svjedočio da ih Bog voli.

Rekli su o sjemeništu donosi sjećanja onih koji su se školovali, djelovali ili bili na neki način dijelom travničkog KŠC-a.

Rubrika U riznicama zapisanog donosi tekst o onomu što je i koliko Katolički tjednik, od svog ponovnog pokretanja 2002., pisao o Katoličkom školskom centru Petar Barbarić.

Reportažom vas također vodimo kroz velebno travničko obrazovno zdanje u Školu gdje se odgaja i postiže više.

Crkva u Hrvata, između ostalog, donosi vijesti: Banja Luka – Obljetnica ubojstva vlč. Filipa i s. Cecilije; Zagreb – Preminuo biskup Pozaić; Sarajevo – Najmanja sarajevska župa proslavila patron i Lourdes – Međunarodno vojno hodočašće Gospi Lurdskoj.

Razmišljanje je naslovljeno: Tko nas, bolan, zavadi?! – Mire(li) se Bošnjaci i Hrvati…

Također, vašoj pozornosti preporučamo i naše standardne rubrike te nove video priloge i razne sadržaje na našem portalu Nedjelja.ba, FB stranici Nedjelja te istoimenom YouTube kanalu i Instagram profilu.

Čitajte i širite Katolički tjednik i portal Nedjelja.ba – glasove nove evangelizacije!

J.P., KT