Iz tiska izišao Katolički tjednik 21/ 2023.


Središnja tema novoga broja Katoličkog tjednika je Dan mladih Vrhbosanske nadbiskupije koji se svečano obilježava 27. i 28. svibnja u Gospinu svetištu u Komušini, pod geslom "Hodimo stazama Gospodnjim".

Dan mladih Vrhbosanske nadbiskupije bila je prigoda da sugovornicu o toj temi nađemo u djelatnici Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. Martini Vidović, čije odgovore možete pročitati u rubrici Intervju. Svoj novi uvodnik vlč. Josip Vajdner naslovio je Tetoviranje duše.

Svetom misom koju je u sjemenišnoj crkvi Sv. Alojzija Gonzage predvodio vrhbosanski nadbiskup mons. Tomo Vukšić te zatim prigodnom akademijom, Katolički školski centar Petar Barbarić u Travniku proslavio je 25 godina svoga obnovljena postojanja. Više o ovom prevažnom nadnevku pročitajte na stranicama U izlogu.

U novom broju pronađite zanimljiv prilog iz rubrike Zov misija o s. Celestini Gavrić koja iz prve ruke zna koliko je teško biti misionar na Islandu, zemlji sa samo 14 000 katolika u župama koje su mnogo udaljenje jedna o druge. Naš stalni kolumnista Brane Vrbić u svojoj rubrici Faktografija piše o obljetnici pada Bizanta.

U ovotjednoj reportaži iz pera Tanje Maleš pročitajte nešto više o Svjetovnom institutu Suradnica Krista Kralja iz Zagreba, koji ove godine slave 85 godina od uspostave u Banjoj Luci te 70 godina od kanonskog osnutka.

U novom razmišljanju Josip Vričko piše o vatikanskoj diplomaciji i rusko-ukrajinskom ratu.

Fra Šimun Ćorić je za novi broj spremio tekst u rubrici Vjera i psihologija pod nazivom Klevetanje kao dio začarana kruga laži i kleveta kao bolest duha.

Za kraj dodajmo kako je momčad župe Sv. Ilije proroka iz Stoca u Hercegovini pobjednik 17. nacionalne završnice Katoličke malonogometne lige Crkve u Hrvata, koja je od 19. do 21. svibnja održana u Sisku, Pisarovini, Popovači, Petrinji i Kutini. Više o tom podvigu na zadnjoj stranicu.

Čitajte i ostale zanimljive priloge u Katoličkom tjedniku i na portalu nedjelja.ba, glasovima nove evangelizacije.

Ž.I., KT