Sarajevo

Iz tiska je izišao Katolički tjednik 35/2023


Iz tiska je izišao 35. broj Katoličkog tjednika posvećen novoj školskoj godini, koji uz svoje standardne rubrike donosi i brojne aktualnosti.

Uvodnik je glavni urednik Josip Vajdner naslovio Vježbati „gramatiku dijaloga“.

U Intervjuu smo, u prigodi početka nove školske godine, čime je ilustrirana i naslovnica, razgovarali s pomoćnicom direktorice Osnovne škole u KŠC-u Sv. Josip u Sarajevu Ivanom Mostarac Hrenovicom.

U izlogu ovoga tjedna su izvješća iz Sarajeva: Održan 27. katehetski dan Vrhbosanske nadbiskupije te Vatikan:  Papa zamolio novinare da pomognu u komuniciranju Sinode.

U ovom broju dva su teksta u rubrici Ljudi, život, običaji. Prvi je Tjelesno i duhovno zdravlje najvažnija je stvar u životu i radu o profesoru glazbene kulture u KŠC-u u Zenici Davorinu Bošnjakoviću, a drugo Nuklearna energija, za ili protiv?

Zov misija donosi priče o misionarima u Mongoliji – koji su u iščekivanju Svetog Oca – i u Mozambiku.

U kolovozu se prisjećamo mučeništva Bl. Miroslava Bulešića, stoga donosimo Reportažu iz Svetvinčenta i Lanišća – mjesta koja najbolje govore o njemu: Živio je sveto, umro kao mučenik: Miroslav Bulešić.

Crkva u Hrvata, između ostalog, donosi vijesti: Rijeka – Preminuo vlč. Jure Zirdum; Subotica – Misa za biskupa Večerina o prvoj obljetnici smrti; Turić – Proslavljena Fra Lovrina mlada nedjelja i Samobor – Nova uprava hrvatske kapucinske provincije.

Novo Razmišljanje naslovljeno je: Diže li Sveta Stolica ruke od besmislena rata? – Ukrajinskoj se krizi ne nazire kraj.

Također, vašoj pozornosti preporučamo i naše standardne rubrike te razne sadržaje na našem portalu Nedjelja.ba, FB stranici Nedjelja te istoimenom YouTube kanalu i Instagram profilu.

Čitajte i širite Katolički tjednik i portal Nedjelja.ba – glasove nove evangelizacije!

J.P., KT