Izašao 38. ovogodišnji broj Katoličkog tjednika


Iz tiska je izašao ovogodišnji 38. broj Katoličkog tjednika čiji su središnji sadržaji posvećeni Trećem nacionalnom susretu hrvatskih katoličkih obitelji.

Glavni urednik vlč. Josip Vajdner Uvodnik 38. broja naslovio je Noseći stijeg čestitosti.

Uz izvješće s Trećeg nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji na istu temu donosimo i intervju s don Tomislavom Ćubelićem, voditeljem Ureda za pastoral obitelji Splitsko-makarske nadbiskupije, s kojim smo razgovarali o značaju, vrednotama i izazovima kršćanske obitelji. 

U rubrici U izlogu pročitajte: Uzdol – Četvrt stoljeća od pokolja nad hrvatskim civilima i braniteljima

Papa Franjo će od 22. do 25. rujna biti na svom 25. apostolskom putovanju izvan Italije. Posjetit će Litvu, Latviju i Estoniju. U kakvom raspoloženju baltičke zemlje dočekuju Svetoga Oca, ali i o životu Katoličke Crkve u ovom dijelu Europe razgovarali smo s mons. Philippeom Jourdanom, apostolskim upraviteljem Estonije.

Naš nas je reportažni zadatak odveo na jug Bosne i Hercegovine, u više od četiri stoljeća staru župu Ravno koja je bogata prirodnim ljepotama i velikim kulturnim nasljeđem, a posljednji rat ju je učinio podsjetnikom na početak stradanja devedesetih.

Vijesti Crkve u Hrvata, između ostalog, donose: Mostar – Višestruko slavlje u mostarskoj katedrali, Sarajevo – Svečano proslavljen patron Bosne Srebrene, Bosanska Dubica – Slavlje naslovnika župe i blagoslov dvorane, Svilaj – Proslava Imena Marijina i misničkog jubileja.

U listopadu će četiri Školske sestre franjevke Krista Kralja (ŠSFKK) primiti misijski križ i poći u Ugandu. U povodu tog događaja razgovarali smo sa s. Katom Karadžom, provincijskom predstojnicom ŠSFKK Bosansko-hrvatske provincije Prečistog Srca Marijina.

Vašoj pozornosti preporučamo i Tjedni društveno-politički inventar Josipa Vrička te ostale standardne rubrike, kao i nove video priloge i razne sadržaje na našem portalu nedjelja.ba, FB stranici Nedjelja te istoimenom YouTube kanalu.

KT