Izašao 39. ovogodišnji broj Katoličkog tjednika


Središnja tema novoga broja je Danu medija koji se u Vrhbosanskoj metropoliji obilježava na posljednju nedjelju u rujnu.

Ususret Danu medija koji se u Vrhbosanskoj metropoliji ove godine obilježava 30. rujna, razgovarali smo s novinarom Večernjeg lista Darkom Pavičićem.

Papa Franjo je u prigodi 52. Svjetskoga dana sredstava društvenih priopćivanja, koji se u BiH obilježava posljednje nedjelje u rujnu, odaslao svoju poruku u kojoj je ukazao na nužnost novinarske odgovornosti i prenošenja istine koja ima biti u službi mira.

Travničko sjemenište Petar Barbarić bilo je 19. rujna domaćinom 23. Susreta dijecezanskih svećenika Vrhbosanske nadbiskupije. Tema susreta koji se sastojao od svete mise i radnoga dijela bila je Svjedoci vjere s naglaskom na Vrhbosansku nadbiskupiju.

Od 22. do 25. rujna Sveti Otac boravio je u baltičkim zemljama – na svom 25. inozemnom putovanju. Događaji su se odvijali pod geslima: Litva – Krist Isus, naša nada; Latvija – Majkom se pokaži te Estonija – Probudi se, srce moje! Više o tome u rubrici U izlogu

Četiri Školske sestre franjevke Krista Kralja primit će 21. listopada u sarajevskoj prvostolnici misijski križ i 25. listopada poći u Ugandu. Uoči novog poglavlja njihova redovničkog života, predstavljamo ih u našoj misijskoj rubrici. Prva sugovornica je s. Ivka Lučić, članica Bosansko-hrvatske provincije Prečistog Srca Marijina, s kojom smo razgovarali o redovničkom pozivu i odluci o odlasku u misije.

Na jugoistoku Bosne i Hercegovine, skoro na samoj tromeđi s Hrvatskom i Crnom Gorom, smjestio se grad Trebinje i drevna Trebinjsko-mrkanska biskupija. Nakon Mostara drugi po veličini hercegovački grad s 40 000 žitelja od Jadranskog mora udaljen je samo 19 kilometara, a uslijed zemljopisnog položaja veći dio godine obasjan je suncem. Više o gradu i župi pročitajte u novoj reportaži...

Sedamnaesti u nizu susret duhovnih zvanja Derventskog dekanata održan je 22. rujna u župi Krista Kralja na Ceru u Bosanskoj Posavini okupivši 20-ak svećenika, redovnika i redovnica.

U subotu, 22. rujna u prostorijama Ordinarijata vrhbosanskog u Sarajevu, održana je redovita sjednica Pastoralnog vijeća Vrhbosanske nadbiskupije.

U Vrhbosanskom nadbiskupskom sjemeništu Petar Barbarić u Travniku održan je 20. rujna susret bivših sjemeništaraca ovog sjemeništa, koji su danas na raznim službama i životnim zadaćama u klerikatu i laičkom životu Crkve. Više o tome u rubrici Crkva u Hrvata...

Vašoj pozornosti preporučamo i ostale standardne rubrike.

KT