Sarajevo

Izašao božićni dvobroj Katoličkog tjednika


Iz tiska je izašao božićni dvobroj Katoličkog tjednika koji nudi mnoštvo sadržaja posvećenih najradosnijem kršćanskom blagdanu, kao i aktualne teme i izvješća.

Već tradicionalno donosimo božićne poslanice nad/biskupa u Bosni i Hercegovini, a u božićnom izdanju objavljen je 500. po redu uvodnik glavnog urednika vlč. Josipa Vajdnera, čiji je prigodni tekst naslovljen Božićna jednadžba.

Panorama, između ostalog, izvješćuje o: duhovnoj obnovikatolika djelatnih u politici i društvu, proslavi spomendana Drinskih mučenica te svečanosti u povodu 40. obljetnice zeničke župe Čajdraš.

Sagledavajući događaj Božića u suvremenom svijetu, stječe se dojam da je proslava ovog „najradosnijeg kršćanskog blagdana“ izišla iz okvira religioznoga i postala više kulturološki fenomen. No, što je zapravo bit ove svetkovine pitali smo u našem intervjuu mons. Marka Semrena, pomoćnog biskupa banjolučkog.

Rubrika Ljudi, život, običaji donosi prigodne priče – o Božićnoj radosti i običajima nizozemske obitelji Kessels koja ima dvojicu svećenika te o jaslicama obitelji Kajić iz Radunica kod Žepča.

Prozor se nalazi na prometnici Jablanica – Uskoplje koja povezuje Hercegovinu s Bosnom. Omanji je to grad velike, gotovo drevne povijesti, smješten između planina Makljena (1 370 m), Kolivrata (1 174 m) te obronaka Vrana (2 074 m) i Raduše (1 456 m). U njemu je svoje središte našla župa pod zaštitom Srca Isusova koja postoji već 111 godina... Više o tom kraju i njegovoj vjeri doznajte u našoj reportaži.

Čitajući tekst Miris Božića iz bakine kuhinje prisjetite se delicija koje rado kušamo u božićnom vremenu, a u rubrika Zov misija kroz prigodno pismo misionara fra Ivice Vrbića doznajte o novostima i predbožićnom ozračju iz Bolivije.  

U rubriciPrimijenjena duhovnost čitajte tekst Drage Župarića Poniznost: kršćanska neizbježna vrlina, a na stranicama posvećenim književnim tekstovima donosimo prigodne stihove i priču u božićnom duhu.

Pozornosti čitatelja preporučujemo i kolumne dr. fra Tomislava Pervana, mons. Ive Tomaševića, dr. Dubravka Turalije, mr. Olivara Jurišića i Brane Vrbića te druge standardne rubrike naših suradnika koje možete pogledati i na našem portalu nedjelja.ba, FB stranici Nedjelja te istoimenom YouTube kanalu.

Čitajte i širite Katolički tjednik, glas nove evangelizacije!