Izašao deseti broj Katoličkog tjednika


Novi broj Katoličkog tjednika čitateljima donosi niz aktualnih sadržaja među kojima su prilozi o obljetnici izbora kard. Jorgea Maria Bergoglija za papu, pozivu biskupa Ratka Perića za beatifikaciju fra Blage Brkića, redovitom zasjedanju BK-a BiH i HBK-a...

U uvodniku, urednik Josip Vajdner piše o procesu seobe naroda u to uvrštavajući izviješće o stanju župa u Bosni i Hercegovini.

Dr. fra Tomislav Pervan u rubrici Teološki pogled govori o korizmi i pustinji u koju se Isus povukao prije javnog djelovanja.

Sugovornik ovotjednog intervjua bio je dr. Giovanni Tridente, profesor na Papinskom sveučilištu Svetog Križa, a povod je bila sedma obljetnica izbora kardinala Jorgea Maria Bergoglija za Petrova nasljednika.

U ustaljenoj rubrici U izlogu je izviješće o XXII. redovitom zasjedanju BK-a BiH i HBK-a koje je održano u Banjoj Luci.

Brane Vrbić u rubrici Faktografija piše o apokalipsi o kojoj se ne može promišljati, a da se ne zaustavi na Knjizi Otkrivenja Sv. Ivana apostola. U tekstu nije zaboravio i izjavu kanadskog književnika Michaela O'Briena koji je kazao kako se neprestano vodi bitka za svaku pojedinu dušu.

Zov misija koji je napisala Josipa Prskalo donosi izvješće o otkrivanju spomen-ploče prvog hercegovačkog misionara fra Blage Brkića u Rasnom. Tom prigodom biskup mostarsko-duvanjski mons. Ratko Perić pozvao je na pokretanje postupka za njegovu beatifikaciju.  

Ovotjedna reportaža donosi niz priča o župi Blagaj-Buna – nekadašnjoj žili kucavici središta Hercegovine koja danas kuca novom snagom.

U Razmišljanju Josip Vričko piše o Danu neovisnosti BiH koji se obilježava svakog 1. ožujka.

U rubrici Odjeci prošlosti mons. Ivo Tomašević piše o ratnom studenom 1993. u kojem su Sestre Kćeri Božje ljubavi u Sarajevu obilježile 125. godišnjicu osnutka svoje družbe.

Vašoj pozornosti preporučamo i ostale standardne rubrike te nove video priloge i razne sadržaje na našem portalu nedjelja.ba, FB stranici Nedjelja te istoimenom YouTube kanalu.

Čitajte Katolički tjednik i portal nedjelja.ba, glasove nove evangelizacije.

KT