Izašao dvobroj Katoličkog tjednika 33-34/2020


Katolički tjednik je izdao još jedan dvobroj u kojem čitateljima donosi zanimljive i aktualne sadržaje s posebnim naglaskom na lik Blažene Djevice Marije.

U uvodniku, urednik Josip Vajdner piše o ljudskim potrebama i tome kako se čovjek plaši izaći iz zone komfora navodeći i primjer Djevice Marije koja je imala povjerenja u Boga i bila svjesna dugoročnih ciljeva.

Dr. fra Tomislav Pervan u rubrici Teološki pogled piše o Mariji u kojoj se ostvarilo ono „vjerujem u uskrsnuće tijela i život vječni“.

Ovotjedni sugovornik za intervju bio je fra Franco Carollo, rektor Papinske bazilike Svete kuće u Loretu i on je govorio o ovogodišnjoj proslavi Velike Gospe koja će zbog koronavirusa biti drukčija nego ranijih godina.

U ustaljenoj rubrici U izlogu čitatelji mogu pročitati prilog o središnjoj proslavi Dana pobjede i domovinske zahvalnosti u Kninu kao i obilježavanje 10. rođendana Radio Marije BiH na Kupresu.

U rubrici Vjerovati i živjeti dr. Mario Bernadić piše o tome da, ako čovječanstvo ikad doživi svoju daleku budućnost, ono tada više neće smjeti imati veze s nasiljem , otimačinom, surovošću, društvenim podjelama, materijalizmom i duhovnom plitkoćom.

Brane Vrbić u Faktografiji govori o ukazanju Blažene Djevice Marije u Kairu, a koje je Koptska Pravoslavna Crkva proglasila autentičnim.

Jedno od razmišljanja u novom dvobroju Katoličkog tjednika je ono na tragu enciklike Humani generis koja donosi odgovor Crkve na pojavu evolucionizma.

Ljudi, život, običaji rubrika je koja je ovog puta publici donijela priču o mladim nedjeljama u Deževicama u kojima se tada okupi velik broj vjernika.

Pod okriljem rubrike Iz crkvene tradicije Dražen Kustura piše dvjema svetkovinama toliko bliskim da govore gotovo o istome otajstvu proslave zemaljskoga tijela i uživanja nebeske slave, a to su Uzašašće Gospodinovo i Uznesenje Blažene Djevice Marije u nebo.

Reportaža oslikava ukrajinsku grkokatoličku parohiju Preobraženja Gospodnjega u Prnjavoru koja ove godine slavi dva velika jubileja – 120 godina od postojanja parohije i 130 godina od doseljavanja prvih Ukrajinaca na ove prostore.

U Razmišljanju Josip Vričko progovara o obilježavanju 25. obljetnice Oluje uz, prvi put, nazočnost predstavnika srpske nacionalne manjine. Osim toga, još jedno razmišljanje u dvobroju Katoličkog tjednika, napisao je Željko Ivković i u njemu on predstavlja Hodočasničko mjesto Lourdes na filmu.

Vašoj pozornosti preporučamo i ostale standardne rubrike te nove video priloge i razne sadržaje na našem portalu nedjelja.ba, FB stranici Nedjelja te istoimenom YouTube kanalu.

Čitajte Katolički tjednik i portal nedjelja.ba, glasove nove evangelizacije.

T. M. I., KT