Sarajevo

Izašao novi 34. broj Katoličkog tjednika


Središnja tema novoga broja je Dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih režima koji se obilježava 23. kolovoza...

U povodu 23. kolovoza, nadnevka koji se, prema odlukama Parlamentarne skupštine Vijeća Europe, i u Hrvatskoj obilježava kao Dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih režima sugovornika smo našli u Aniti Martinac, predsjednici Središta Hrvatskog svjetskog kongresa za istraživanje posljedica totalitarizama u BiH.

U župi Komušina i na brdu Kondžilu, najvećem Gospinu svetištu Vrhbosanske nadbiskupije, 15. kolovoza svečano je proslavljena svetkovina Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo.

Svetkovina Uznesenja Blažene Djevice Marije proslavljena je 15. kolovoza u istoimenoj župi i svetištu na Stupu u Sarajevu. Misu je predslavio vrhbosanski nadbiskup Vinko kard. Puljić.

Na spomendan Sv. Roka, 16. kolovoza, istoimena župa u Bosanskoj Gradišci proslavila je 180. obljetnicu svoga postojanja. Sveto misno slavlje tom prigodom, uz suslavlje biskupa banjolučkoga mons. Franje Komarice i 14 svećenika, predvodio je nadbiskup metropolita vrhbosanski Vinko kard. Puljić koji je svojedobno bio župnik u ovoj vjerničkoj zajednici.

U Katoličkom školskom centru Sveti Josip u Sarajevu od 12. do 14. kolovoza, održan je 22. seminar Sustava katoličkih škola za Europu, koji je ovaj put za temu imao Kvaliteta komunikacije u odgojnom radu s djecom sa zdravstvenim problemima.

Ponajviše zbog predrasuda, mnogi će kazati kako su vjernik i vojnik međusobno isključivi pojmovi. No, oni koji su u vojničkoj službi svjedoče drugačije. O tomu, ali i o popunjavanju mjesta koja pripadaju Hrvatima u Oružanim snagama BiH u drugom intervjuu novoga broja govori general-bojnik Ivica Jerkić.

Ljetos smo posjetili Karlovac, važno prometno i gospodarsko središte koje od 16. stoljeća ispisuje svoju dugu i turbulentnu povijest. Danas je prepoznat kao mjesto ugodno za život, veliko gospodarsko i prometno čvorište te značajan vjerski toponim. u novome broju Tjednika pročitajte reportažu iz Karlovca...

U uništenoj župi Krnjeuša kod Bosanskog Petrovca održana je 11. kolovoza komemoracija za ubijenog župnika Krešimira Barišića i više od 240 katolika.

U mjestu Kiseljak u općini Žepče, 16. kolovoza, obilježena je 25. obljetnica stradanja Hrvata ovoga sela.

U Bosanskom Grahovu, 13. kolovoza, po 22. put obilježen je Dan sjećanja na poginule hrvatske branitelje.

Vašoj pozornosti preporučamo i ostale tekstove naših dopisnika i suradnika.

Čitajte Katolički tjednik i portal nedjelja.ba glasove nove evangelizacije

KT