Izašao novi broj Katoličkog tjednika


U 45. broju Tjednika tematiziramo brigu za stare.

A da bismo vidjeli kako se Katolička Crkva brine o ljudima u poznoj dobi života, Željko Ivković razgovarao je sa s. M. Admiratom Lučić, ravnateljicom Doma za stare i nemoćne osobe Sv. Josip u Vitezu, koja, uz ino, kaže kako se humanost društva mjeri po njegovu odnosu prema starima.  

Urednik Tjednika Josip Vajdner u uvodniku pod naslovom Razgovarajte s 'korijenima', podsjeća na Ciceorna, koji kaže: „Nitko nije toliko star da ne misli kako bi još jednu godinu mogao živjeti“.

Naša reporterska ekipa predvođena Josipom Prskalo bila je u Brestovskom nadomak Kiseljaka, župi u kojoj je nekada bilo sjedište Apostolskog vikarijata, a i danas je to mjesto gdje duhovnosti ne manjka.

U rubrici Razmišljanja, Josip Vričko, u povodu Svjetskog dana borbe protiv nekažnjavanja zločina nad novinarima, razmišlja o aktualnom položaju „sedme sile“ u svijetu te napose u Bosni i Hercegovini.

U redovitoj rubrici Odjeci prošlosti, Ivo Tomašević piše o tomu kako ljudi u opkoljenom Sarajevu krajem listopada 1993. pokušavaju organizirati život.

Donosimo, također, izvješće s obilježavanja 25. obljetnice oslobođenja Kupresa.

Vašoj pozornosti preporučamo i ostale standardne rubrike te nove video priloge i razne sadržaje na našem portalu nedjelja.ba, FB stranici Nedjelja te istoimenom YouTube kanalu.

Čitajte i širite Katolički tjednik i portal nedjelja.ba – glasove nove evangelizacije!

KT