Izašao ovogodišnji 41. broj Katoličkog tjednika


Iz tiska je izašao ovogodišnji 41. broj Katoličkog tjednika čiji su središnji sadržaji posvećeni XV. redovitoj općoj skupštini Biskupske sinode s temom „Mladi, vjera i razlučivanje zvanja“, koja se održava od 3. do 28. listopada.

Glavni urednik vlč. Josip Vajdner Uvodnik 41. broja naslovio je Mrka kapa.

Uz izvješće o početku Sinode posvećene mladima, na istu temu donosimo i intervju s dr. vlč. Šimom Maršićem, ravnateljem Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. u Sarajevu.

U rubrici U izlogu čitajte o susretima s tajnikom za sjemeništa pri Kongregaciji za kler nadbiskupom Jorgeom Carlosom Patrónom Wongom, koji su upriličeni u Svećeničkom domu u Sarajevu.

Dobrinja je rubno sarajevsko naselje s 40 000 stanovnika, koje predstavlja posljednju „federalnu postaju“ na putu prema entitetu Republika Srpska. U njoj živi i katolička vjernička zajednica pod zaštitom osnivača franjevačkog reda... O najmlađoj sarajevskoj župi doznajte više u našoj reportaži.

U listopadu će četiri Školske sestre franjevke Krista Kralja (ŠSFKK) primiti misijski križ i poći u Ugandu. Jednu od njih, s. Elizabetu Žuljević, predstavljamo u rubrici Zov misija.  

Vijesti Crkve u Hrvata, između ostalog, donose:  Koraće – Dan sjećanja na stradanje Bosanske Posavine, Sarajevo – Svečanost u povodu blagdana Sv. Franje, Široki Brijeg – Stoljeće prve mature u Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji, Vitez – Preminula s. Anita-Ana Rajić.

Vašoj pozornosti preporučamo i Tjedni društveno-politički inventar Josipa Vrička te ostale standardne rubrike, kao i nove video priloge i razne sadržaje na našem portalu nedjelja.ba, FB stranici Nedjelja te istoimenom YouTube kanalu.

KT