Sarajevo

Izašao uskrsni dvobroj Katoličkog tjednika


Uskršnji dvobroj na 64 stranice donosi pregršt prigodnih priloga te redovitih rubrika...

Katolički tjednik br. 13-14

Katolički tjednik br. 13-14

U ozračju nedavnoga zasjedanja Austrijske biskupske konferencije u Sarajevu, a prigodom proslave svetkovine Uskrsa, sugovornika za Intervju pronašli smo u bečkom nadbiskupu kardinalu Christophu Schönbornu koji je s nama podijelio razmišljanja i glede teme iseljavanja stanovništva iz BiH, ali i svetkovine Uskrsa.

"Uskrs stoji na početku našega vjerovanja. On je razdjelnica, povijest i eone dijeli u ono prije i poslije. Kršćanstvo je od početka naskroz u znaku Uskrsa", piše na početku svoga priloga fra Tomislav Pervan.

U Mostaru je Biskupska konferencija Bosne i Hercegovine (BK BiH) 20. i 21. ožujka održala 72. redovito zasjedanje kojem je prethodilo misno slavlje u mostarskoj katedrali. Sudjelovali su svi članovi BK BiH te biskup križevački mons. Nikola Kekić, delegat Hrvatske biskupske konferencije...

"Veliki tjedan nas suočava s dva događaja na kojima počiva čitava kršćanska vjera. Te dvije činjenice jesu križ i uskrsnuće, smrt i život", stoji na početku priloga koji je napisao fra Luka Marković.

O iznimnom značaju Velikog petka i slavljenju Uskrsa u Boliviji pisao nam je misionar fra Ivica Vrbić, kapucin rodom iz Zavidovića, koji u Južnoj Americi djeluje od siječnja 2016.

U ovotjednoj Reportaži donosimo tekst o gradu Tuzli i tamošnjem franjevačkom samostanu Sv. Petra i Pavla.

Vašoj pozornosti preporučamo i priloge iz rubrike Tragom biblijskih tekstova, Duhovnosti te poslanice članova Biskupske konferencije BiH.

Nije tajna kako su žene vareškog kraja u srcu Bosne, poznate po svojoj čestitosti koja se ogleda u mnogočemu. Nerijetko je to protkano sklonošću raznim rukotvorinama i umjetnosti, a posebno se ističe tradicionalno šaranje jaja voskom. Jedna od, slobodno možemo reći, majstorica u ovoj vrsti umjetnosti zasigurno je i rođena Vareška Emilija Zloušić. Više o njoj u rubrici Ljudi, život, običaji.

Vašoj pozornosti preporučamo i rubriku Crkva u Hrvata te Tjedni društveno-politički inventar iz pera Josipa Vrička.

Čitajte i širite Katolički tjednik i portal nedjelja.ba glasove nove evangelizacije.